Web Analytics Made Easy - Statcounter

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر در شرایطی از امروز (شنبه ۱۱ بهمن) فعالیت خود را آغاز می‌کند که به زعم قاطبه کارشناسان، هنرمندان، مدیران، مسئولان، متولیان امر فرهنگ و هنر و از همه مهمتر، مخاطبان این رویداد پرسابقه، شاهد برگزاری متفاوت‌ترین دوره این جشنواره خواهیم بود.

دلیل مهم این تفاوت به شیوع و همه‌گیری پاندومی کرونا در کشورمان همسو با سایر کشورهای جهان که به‌عنوان هدیه ناخوانده تاریخ یک ساله اخیر، زیست و تمام مناسبات زندگی انسان‌ها را دستخوش تغییر و دگرگونی کرده است و تا امروز نیز با فرازوفرودهای مختلف و تجربه موج‌های متفاوت به حیات خود ادامه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار گرفتن چنین رویدادی در آستانه برگزاری سی‌ونهمین دوره خود و تنها یک گام مانده به چهل‌سالگی‌اش نشان‌دهنده جریان‌سازی، تاثیرگذاری و پویایی این جشنواره است.

جشنواره‌ای که به‌تنهایی صفت بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد نمایشی کشور و در نگاهی عظیم تر در منطقه خاورمیانه را با خود یدک می‌کشد. همچنین قرار گرفتن جشنواره تئاتر فجر در تقویم جهانی رویدادهای تئاتری جهان، خود شاهدی دیگر بر مدعای اهمیت این جشنواره به شمار می‌رود. به همین سبب بر آن شدیم در سلسله گزارش‌هایی نگاهی داشته باشیم به دهه‌های مختلف جشنواره تئاتر فجر و در قامت کاویدن، جستن، یافتن و تعمق در قریب به ۴ دهه‌ای که این جشنواره به حیات و دوام خود ادامه داده، نگاهی به شیوه برگزاری، مدیریت ادوارمختلف آن، سیر پلکانی از رویدادی سراسری به اتفاقی جهانی و بین‌المللی، نحوه افزوده شدن و کاستن بخش‌های مختلف و برداشتن گام‌های آزمون و خطای این رویداد تا رسیدن به چنین درجه‌ای از بالندگی را مورد مداقه قرار دهیم.

نگاهی بر دومین دهه برگزاری این جشنواره از سال ۱۳۷۱ تا سال ۱۳۸۰ را می‌خوانید.

یازدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ نخستین سمینار محوری نمایش ملی (تعزیه) و دومین تجربه غیررقابتی

یازدهمین جشنواره تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین جعفری از ۱۷ تا ۲۳ بهمن ۱۳۷۱ در تهران و همانند دوره هشتم این رویداد (۱۳۶۸) به صورت غیر رقابتی برگزار شد.

سالن اصلی و چهارسو مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، فرهنگسرای بهمن، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، تکیه مصطفوی در بخش تعزیه، تماشاخانه‌های پارس، دماوند، قلهک، کسری، گلریز، مجموعه فرهنگی ولی‌عصر و نصر بخش نمایش‌های کمدی(جنبی)، آسایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، سازمان‌ها، ارگان‌های دولتی، کارخانه‌ها، مدارس و مهدکودک‌ها در بخش بازی‌های نمایشی، سالن‌ها و اماکن مختلف در بخش نمایش‌های آئینی سنتی و قهوه‌خانه پاتوق، قهوه‌خانه حاج ‌جواد، قهوه‌خانه شهبازی در بخش نقالی، پرده‌خوانی و شاهنامه‌خوانی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره علی وزیریان  بود.

در این دوره ۱۷ اثر در بخش بزرگسالان، ۹ اثر در بخش کودک و نوجوان، ۷ اثر در بخش کمدی، ۷ اثر در بخش تعزیه، ۵ اثر در بخش جنبی و ۳ اثر در بخش نقالی جشنواره شرکت داشتند. ۲۲ اثر از تهران، ۳ اثر از مشهد، ۲ اثر از شیراز، ۲ اثر از آمل، ۲ اثر از قزوین و از گرگان، بوشهر، یاسوج، دزفول، قم، همدان، ساری، اهواز و زنجان هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره یازدهم سمینار پژوهشی تعزیه در تئاترشهر و با ۱۴ عنوان برگزار شده است.

دوازدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ یکه‎تازی مشهد مقدس و رضا صابری همانند اولین دوره جشنواره

دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین فرخی از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۷۲ در تهران برگزار شد. سالن‌ اصلی و چهارسو مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش مسابقه و جشنواره جشنواره‌ها و پارک لاله، پارک پرواز، خانه کوچک نمایش، خانه نمایش، سالن‌های دماوند، فرهنگسرای بهمن، فرهنگسرای نیاوران، قلهک، کسری، گلریز، لاله‌های سرخ، مجموعه فرهنگی شهید چمران، مجموعه فرهنگی آزادی، مجموعه فرهنگی ولی‌عصر و تماشاخانه نصر در بخش جنبی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره انوشیروان میرزایی کوچکسرایی بوده است.

در این دوره ۲۲ اثر در بخش مسابقه، ۲۹ اثر در بخش جنبی و ۱۲ اثر در بخش جشنواره جشنواره‌ها جشنواره شرکت داشتند. ۳۰ اثر از تهران، ۵ اثر از شیراز، ۳ اثر از مشهد، ۲ اثر از اهواز، ۲ اثر از همدان، ۲ اثر از کرج، ۲ اثر از زاهدان و از شهرهای تربت حیدیریه، بوشهر، یاسوج، اندیمشک، سنندج، قم، میناب، دزفول، بروجرد، اراک، لارستان، لاهیجان، ملایر، دهدشت، بندر انزلی و تبریز هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در این دوره همچنین برای نخستین بار برای یکی از مفاخر و چهره‌های ارزشمند هنر تئاتر ایران، زنده‌نام هادی اسلامی مراسم بزرگداشتی به شکلی ویژه برگزار شد.

در دوره دوازدهم ۳ نمایشگاه عکاسی تئاتر، لباس و ماسک و عروسک نیز برگزار شد. در این دوره آثار در بخش‌های بهترین نمایش به مفهوم مطلق، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، بازیگری کودک و نوجوان، طراحی صحنه و موسیقی(در بخش کودک و نوجوان) به رقابت پرداختند

هیات داوران دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر جایزه ویژه بهترین نمایش به مفهوم مطلق خود را به معرکه در معرکه به کارگردانی داود میرباقری اهدا کرد. همچنین در بخش نمایشنامه‌نویسی، رضا صابری برای نگارش نمایشنامه شنا در آتش (جایزه نخست)، علی رضایی برای نگارش نمایشنامه گل و جهله و عزت‌الله مهرآوران برای نگارش نمایشنامه سیاووشان (جایزه دوم به شکل مشترک) و جواد موسوی برای نگارش نمایشنامه بار دیگر هابیل جوایز خود را دریافت کردند.

در بخش کارگردانی، رضا صابری برای کارگردانی نمایش شنا در آتش (نفر اول)، کورش زارعی برای کارگردانی نمایش گل و جهله و شهرام میرزایی برای کارگردانی نمایش سور و سوگ سهراب (نفرات دوم به شکل مشترک) و هرمز هدایت برای کارگردانی نمایش چایخانۀ باغ پریان به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.

در بازیگری مرد، محمد الهی برای بازی در نمایش شنا در آتش، ناصر نجفی برای بازی در نمایش حلاج و سلاطین و زنده‌نام مصطفی عبدالهی برای بازی در نمایش بهرام چوبینه به عنوان نفرات اول تا شوم معرفی شدند. در این بخش هیات داوران از کاظم همایی برای بازی در نمایش فرمان خاتون تقدیر کرد.

در بخش بازیگری زن، فرشته سرابندی برای بازی در نمایش سورنا مادر لوک، سپیده نظری‌پور برای بازی در نمایش شهرزاد و لادن طباطبائی برای بازی در نمایش سورنا مادر لوک به عنوان افراد برگزیده انتخاب شدند و از فرشته انصاری برای بازی در نمایش فاجعه‌ای با موهای ترد قهوه‌ای و دیدار رزاقی برای بازی در نمایش بی‌تو مهتاب شبی تقدیر شد.

سیزدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ اهمیت رقابت بخش‌های جنبی چون عکس و پوستر تئاتر

سیزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین فرخی از ۱۲ تا ۲۰ اسفند ۱۳۷۳ در تهران برگزار شد.

سالن‌ اصلی و چهارسو مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش مسابقه و جشنواره جشنواره‌ها، تماشاخانه‌های پارس، حوضخانه پوریای ولی، خانه نمایش، دماوند، فرهنگسرای بهمن (شهید آوینی، مبارک)، فرهنگسرای خاوران(اصلی، کوچک)، فرهنگسرای نیاوران، گلریز، مجموعه فرهنگی آزادی، مجموعه فرهنگی ولی‌عصر، مجموعه فرهنگی سعدآباد و نصر در بخش جنبی و بازار پارک لاله، پارک بعثت، پارک خیام، پارک ساعی، پارک لاله، ترمینال جنوب، چهارراه ولی‌عصر، میدان آزادی و میدان راه‌آهن در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

در این دوره ۲۲ اثر در بخش مسابقه، ۲۹ اثر در بخش جنبی و ۱۲ اثر در بخش جشنواره جشنواره‌ها جشنواره شرکت داشتند. ۳۹ اثر از تهران، ۳ اثر از گرگان، ۳ اثر از همدان، ۲ اثر از زاهدان، ۲ اثر از مشهد و از شهرهای سنندج، بندرعباس، بوشهر، تربت حیدریه، تبریز، اندیمشک، گچساران، شهرکرد، قم، ماهشهر، رشت، کردکوی، اراک، فسا، قوچان، اهواز، کرمانشاه، بروجرد، تنکابن، ورامین، شیراز و چالوس هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره سیزدهم نمایشگاه عکاس و پوسترهای تئاتر و همچنین مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره در تالار وحدت برگزار و در این دوره عکس و پوسترهای نمایش‌ها نیز داوری شد.

هیات داوران سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر، در بخش نمایشنامه‌نویسی، جوایز اول تا سوم این بخش را به ترتیب به علیرضا نادری چندوچون به چاه رفتن چوپان، محمدهادی نامورراد دشت سنگ و محمد احمدی حاشیه‌نشین اهدا کرد.

در بخش کارگردانی نیز، جوایز نفر اول تا سوم به ترتیب به محمدهادی نامورراد کارگردان نمایش دشت سنگ، علی یازرلو کارگردان نمایش چندوچون به چاه رفتن چوپان و حمیدرضا افشار کارگردان نمایش کبودان و اسفندیار اهدا شد.

در بخش بازیگری مرد، مهدی سلطانی برای بازی در نمایش چندوچون به چاه رفتن چوپان، علی بیطرفان برای بازی در نمایش حاشیه‌نشین و فرج‌الله زاهدی‌راد برای بازی در نمایش دشت سنگ و در بخش بازیگری زن، شکوه رزم‌خواه، سوسن آقارجبی و حمیرا ریاضی برای بازی در نمایش چندوچون به چاه رفتن چوپان برگزیده و معرفی شدند.

چهاردهمین جشنواره تئاتر فجر؛ ظهور نسل دوم هنرمندان انقلاب از حسین پارسایی و کوروش تهامی تا چیستا یثربی

چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری محمود عزیزی از ۲۸ دی ماه تا ۵ بهمن ۱۳۷۴ در تهران برگزار شد.

سالن‌ اصلی و چهارسو مجموعه تئاترشهر، تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران، مجموعه فرهنگی آزادی و تالار وحدت در بخش صحنه‌ای، پارک امامزاده معصوم، پارک خیام، پارک نازی‌آباد، ترمینال جنوب، چهار راه ولی‌عصر، زیر برج آزادی و میدان راه‌آهن در بخش خیابانی و آسایشگاه معلولین، آموزش و پرورش کهریزک، اداره کل امور بین‌الملل آموزش و پرورش، دبستان سیدالشهدا، دبستان شاهد، دبستان شهید رجائی، دبستان منتظری، دبستان هاشم‌نژاد، دبیرستان شهید بهشتی، سازمان بهزیستی، شرکت ماسه‌ساز کو، کمیته امداد امام خمینی (ره)، مدرسه برجستگان، مدرسه فرزانگان، مدرسه هاجر، تالار وحدت و ولی‌عصر در بخش بازی‌های نمایشی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراحان پوستر این دوره از جشنواره بهنام صالحی و همایون مقدس بودند.

در این دوره ۲۴ اثر در بخش مسابقه، ۶ اثر در بخش میهمان و ۹ اثر در بخش خیابانی جشنواره شرکت داشتند. ۱۷ اثر از تهران، ۳ اثر از مشهد، ۲ اثر از اهواز، ۲ اثر از قم و از شهرهای نوشهر، بروجن، گرگان، شیراز، آبادان، زاهدان، مهاباد، بروجرد، بجنورد، اندیمشک، خرمشهر و ارومیه هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره چهاردهم گردهمایی بررسی نمایش در ایران با ۱۳ عنوان، میزگرد بررسی نمایش در ایران، میزگرد تئاتر و توسعه، میزگرد چشم‌انداز نمایش‌های سنتی آئینی و ۲ میزگرد گفت‌وشنود هنرمندان تئاترشهرستان برگزار شده است.

در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، بازیگری کودک و نوجوان، طراحی صحنه، موسیقی و طرح و ایده (در بخش خیابانی) به رقابت پرداختند.

هیات داوران چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر در بخش نمایشنامه‌نویسی، جوایز اول تا سوم خود را به ترتیب به چیستا یثربی برای نگارش نمایشنامه سرخ سوزان، شبنم طلوعی برای نگارش نمایشنامه فردا و حسن باستانی برای نگارش نمایشنامه به گل‌نشستگان اهدا کرد و از حسین نوری برای نگارش نمایشنامه شهود تقدیر کرد.

در بخش کارگردانی، چیستا یثربی برای کارگردانی نمایش سرخ سوزان و علی فرحناک برای کارگردانی نمایش به گل نشستگان برگزیده شدند.

جوایز نفرات اول تا سوم بخش بازیگری مرد این دوره از جشنواره به ترتیب به حسین پارسایی برای بازی در نمایش به گل‌ نشستگان، کورش تهامی برای بازی در نمایش فردا، امین زندگانی برای بازی در نمایش سرخ سوزان؛ و در بخش بازیگری زن به ترتیب به شبنم طلوعی برای بازی در نمایش فردا، فرزانه گودرزی برای بازی در نمایش کمند و مهروش جعفرقلی‌زاده برای بازی در نمایش سرود بال سروش اهد شد.

پانردهمین جشنواره تئاتر فجر؛ توجه ویژه به جایگاه نمایش در ایران در قامت ۱۹ نشست پژوهشی و دانشگاهی

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری رحیم نجفی‌برزگر از روز ۳ تا ۱۰ اسفند ۱۳۷۵ در تهران برگزار شد.

سالن‌ اصلی، سالن ۲ و چهارسو مجموعه تئاترشهر، تالار رودکی، فرهنگسرای ابن‌سینا، فرهنگسرای بهمن (چارلی، شهید آوینی، مبارک)، فرهنگسرای خاوران، فرهنگسرای شفق، فرهنگسرای نیاوران، تالار مولوی و تالار وحدت میزبان این دوره از جشنواره بودند.

در این دوره ۳۸ اثر در بخش مسابقه، ۸ اثر در بخش ویژه، ۲۹ اثر در بخش مهمان و ۱۱ اثر در بخش خیابانی جشنواره شرکت داشتند. ۵۴ اثر از تهران، ۳ اثر از همدان، ۲ اثر از بروجرد، ۲ اثر از مشهد،۲ اثر از نوشهر، ۲ اثر از قم و از شهرهای یزد، اراک، زاهدان، تبریز،میناب، نقده، کرمانشاه، شوش، یاسوج، بروجن، فولادشهر، ترکمنستان، ری، ملایر، اردکان، اصفهان، سنندج، گناوه، میگون، شیراز و گرگان هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره پانزدهم، دومین گردهمایی بررسی نمایش در ایران با ۱۹ عنوان برگزار شده است. در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، بازیگری کودک و نوجوان، طراحی صحنه، برگزیده تماشاگران، جذابیت‌های اجرایی، طرح و ایده و موسیقی(در بخش خیابانی) به رقابت پرداختند.

هیات داوران پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر،  در بخش نمایشنامه‌نویسی و در دومین سال پیاپی چیستا یثربی برای نگارش نمایشنامه شعبده و طلسم و نادر برهانی مرند برای نگارش نمایشنامه ببین چه برفی می‌آید جوایز اصلی را به خود اختصاص دادند.

در بخش کارگردانی، ضمن اهدای جوایز نفرات برگزیده به احمد رافعی‌بروجنی برای کارگردانی نمایش هی‌جار و علی فرحناک (او نیز برای دومین سال پیاپی) برای کارگردانی نمایش هزار و دومین شب شهرزاد از محسن قصابیان برای کارگردانی نمایش ببین چه برفی می‌آید تقدیر کرد.

شهرام نوشیر برای بازی در نمایش زلالترین چیزی که اعتقادم را به من باز گرداند (جایزه نخست)، هادی فاضلی برای بازی در نمایش تولدی دیگر (جایزه دوم)، فرشید صمدی‌پور برای بازی در نمایش تاسویی و محمدحسن عشقیان برای بازی در نمایش قلمرو ممنوع (جایزه سوم به شکل مشترک)، جوایز بخش بازیگری مرد را از آن خود کردند و در این بخش از محمد حاتمی برای بازی در نمایش فرود و افشین زارعی برای بازی در نمایش کیست این پنهان مرا مورد تقدیر قرار گرفتند.

همچنین شهره سلطانی برای بازی در نمایش شعبده و طلسم (جایزه نخست)، شبنم طلوعی برای بازی در نمایش مراد (جایزه دوم) و گلبرگ ابوترابیان برای بازی در نمایش پوریای دیگر و شیوا بلوریان برای بازی در نمایش روزهای بلوط (جایزه سوم به شکل مشترک)، جوایز بخش بازیگری مرد را از آن خود کردند.

شانزدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ حضور نوآورانه بخش تله‌تئاتر و دریغ از عدم استمرار

شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین سلیمی از روز ۱۷ تا ۲۷ بهمن ۱۳۷۶ در تهران برگزار شد.

سالن اسوه، سالن اصلی، سالن۲، چهارسو و قشقایی مجموعه تئاترشهر، حرکت، تماشاخانه سنگلج، فارابی، فرهنگسرای نیاوران، مجموعه فرهنگی آزادی، تالار محراب، تالار مولوی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای و بوستان خواجو، پارک خیام، پارک شهر، پارک لاله، پایانه جنوب، کوی دانشگاه امیرکبیر، کوی دانشگاه تهران، کوی دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه صنعتی شریف، کوی دانشگاه علم و صنعت، زیر برج آزادی، محوطه تئاترشهر، گذر فرهنگ و هنر (کارگر شمالی) و میدان راه‌آهن در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند.

در این دوره ۳۱ اثر در بخش مسابقه، ۱۸ اثر در بخش خیابانی، ۱۲ اثر در ویژه، ۶ اثر در بخش آئینی و سنتی، ۱۲ اثر در بخش جشنواره جشنواره‌ها، ۱۰ اثر در بخش جوان، ۵ اثر در بخش مهمان و ۵ اثر در بخش نمایش نمایش تلویزیونی در جشنواره شرکت داشتند؛ که بخش‌های جوان و نمایش تلویزیونی از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بودند.

۵۷ اثر از تهران، ۳ اثر از همدان، ۳ اثر از مشهد، ۳ اثر از کرمانشاه، ۲ اثر از شیراز، ۲ اثر از بروجن، ۲ اثر از تربت جام، ۲ اثر از زاهدان و از شهرهای پولادشهر، شهرکرد، کازرون، آمل، قم، میناب، اصفهان، دامغان، فولادشهر، تبریز، اردبیل، سنندج، تربت حیدریه، زنجان، چالوس و اراک هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره شانزدهم همایش زبان و هویت تئاتر با ۱۴ عنوان، میزگرد تاملی بر جایگاه و تاثیر جشنواره‌ها بر تئاتر و سخنرانی در بخش تله‌تئاتر با ۵ عنوان در سالن رودکی، تالار اندیشه و هتل مارلیک برگزار شد. در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد و بازیگری زن به رقابت پرداختند.

هیات داوران شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجردر بخش نمایش برگزیده جایزه ویژه خود را به نمایش زمستان ۶۶ به کارگردانی محمد یعقوبی اهدا کرد. در بخش نمایشنامه‌نویسی، محمد یعقوبی برای نگارش نمایشنامه زمستان ۶۶ و محمد رحمانیان برای نگارش نمایشنامه مصاحبه به عنوان نفر برتر انتخاب شدند.

جوایز اول تا سوم بخش کارگردانی به ترتیب به محمد یعقوبی برای کارگردانی نمایش زمستان ۶۶، محمد رحمانیان برای کارگردانی نمایش مصاحبه و زهرا اسماعیلی برای کارگردانی نمایش بدرود آرش اهدا شد.

علیرضا اوسیوند برای بازی در نمایش خیجو، حبیب رضایی برای بازی در نمایش مصاحبه، مهتاب نصیرپور برای بازی در نمایش مصاحبه، زنده‌نام پوپک گلدره و پانته‌آ بهرام هر دو برای بازی در نمایش زمستان ۶۶ جوایز نفر برگزیده دو بخش بازیگری مرد و زن جشنواره را از آن خود کردند.

هفدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ نخستین تجربه برگزاری به شکل بین‌المللی با ۱۰ اثر

هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری حسین سلیمی از روز ۱ تا ۱۵ بهمن ۱۳۷۷ در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد.

تالار اسوه، سالن اصلی، سالن۲، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، خانه نمایش، دانشکده هنرهای زیبا، شهید حیدرنیا، تماشاخانه سنگلج، فارابی، فردوسی، فرهنگسرای نوبهار، فرهنگسرای نیاوران، مجموعه فرهنگی آزادی، تالار محراب، تالار مولوی، موزه هنرهای معاصر، میراث فرهنگی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای و نقاط مختلف شهر تهران در بخش خیابانی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره الهام معظمی بوده‌است.

در این دوره ۲۸ اثر در بخش مسابقه، ۳۰ اثر در بخش خیابانی، ۲۹ اثر در ویژه، ۱۰ اثر در بخش خارجی (۵ اثر از آلمان، ۱ اثر از تاجیکستان، ۱ اثر از ترکمنستان، ۱ اثر از ایتالیا، ۱ اثر از ارمنستان و ۱ اثر از هند) و ۱۶ اثر در بخش جشنواره جشنواره‌ها در جشنواره شرکت داشتند؛ که بخش خارجی از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده‌ است. در دوره هفدهم گردهمایی دریچه‌ای به تئاتر نوین جهان با ۲۵ عنوان در تالار اجتماعات موزه فرش برگزار شده است.

۶۷ اثر از تهران، ۷ اثر از مشهد، ۲ اثر از همدان، ۲ اثر از کرمانشاه، ۲ اثر از شیراز، ۲ اثر از بروجن، ۲ اثر از قم، ۲ اثر از اصفهان، ۲ اثر از بوشهر و از شهرهای کهگیلویه و بویر احمد، درود، بروجرد، آبادان، دهدشت، رامهرمز، قروه، خراسان، اندیمشک، زنجان، قوچان و یاسوج هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، موسیقی، طراحی بروشور، طرح مضامین فرهنگی و دینی و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداختند.

هیات داوران هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نمایش نیلوفر آبی به کارگردانی حمید امجد را به عنوان نمایش برگزیده این دوره از جشنواره معرفی کردند. همچنین در بخش نمایشنامه‌نویسی جوایز نفر اول تا سوم به ترتیب به حمید امجد برای نگارش نمایشنامه نیلوفر آبی، محمدیعقوبی (برای دومین سال متوالی) برای نگارش نمایشنامه رقص کاغذ پاره‌ها و علیرضا نادری برای نگارش نمایشنامه دیوار اهدا شد.

جوایز اول تا سوم بخش کارگردانی به ترتیب به حمید امجد برای کارگردانی نمایش نیلوفر آبی، محمد یعقوبی برای کارگردانی نمایش رقص کاغذ پاره‌ها و محمد رحمانیان (برای دومین سال متوالی) برای کارگردانی نمایش مجلس‌نامه اهدا شد.

جوایز دو یخش بازیگری مرد و زن با معرفی نفرات اول تا سوم هر بخش به بهروز بقایی برای بازی در نمایش نیلوفر آبی (جایزه نخست)، احمدرضا رافعی‌بروجنی برای بازی در نمایش سوسوی خاکستری یک ستاره سبز (جایزه دوم)، امیر جعفری برای بازی در نمایش رقص کاغذ پاره‌ها، زنده‌نام احمد آقالو برای بازی در نمایش مجلس‌نامه (جایزه سوم به شکل مشترک)، پرستو گلستانی برای بازی در نمایش نیلوفر آبی (جایزه نخست)، مهتاب نصیرپور برای بازی در نمایش مجلس‌نامه و نرگس هاشم‌پور برای بازی در نمایش شکارگاه ممنوع (جایزه دوم به شکل مشترک) و الهام پاوه‌نژاد برای بازی در نمایش در فراق فرهاد اهدا شد.

هجدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ تثبیت بخش بین‌الملل با حضور ۱۱ گروه جهانی

هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دبیری مجید شریف‌خدایی از روز ۷ تا ۲۰ بهمن ۱۳۷۸ در تهران برگزار شد.

سالن اصلی، سالن۲، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه مهر، تماشاخانه سنگلج، فارابی، تالار مولوی، میراث فرهنگی، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، پارک امامزاده معصوم، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک راه‌آهن، پارک ساعی، پارک شهر، پارک لاله (آمفی‌تئاتر، بازار گل)، پارک ملت، پارک هفت‌چنار(اعتماد)، دانشکده سینماتئاتر، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه تهران، دانشگاه شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه هنر، زیر برج آزادی و شهرک اکباتان در بخش خیابانی و محوطه تئاترشهر در بخش تعزیه میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره الهام معظمی بود.

در این دوره ۳۷ اثر در بخش داخلی - مسابقه، ۱۳ اثر در بخش داخلی – خارج از مسابقه، ۱۱ اثر در بخش بین‌الملل (۵ اثر از آلمان، ۱ اثر از سوئد، ۱ اثر از ایتالیا، ۱ اثر از نروژ، ۱ اثر از فلسطین، ۱ اثر از ارمنستان و ۱ اثر از چین)، ۶ اثر در بخش مرور، ۱۴ اثر در بخش دانشگاهی، ۴۸ اثر در بخش خیابانی و ۶ اثر در بخش تعزیه در جشنواره شرکت داشتند که بخش دانشگاهی از نوآوری‌های این دوره بوده است.

۷۴ اثر از تهران، ۶ اثر از مشهد، ۴ اثر از شیراز، ۳ اثر از گرگان، ۲ اثر از همدان، ۲ اثر از بوشهر ، ۲ اثر از قوچان، ۲ اثر از اراک، ۲ اثر از آبادان و از شهرهای تبریز، زاهدان، بجنورد، خرم‌آباد، زنجان، شاهرود، کرمانشاه، بندرعباس، لاهیجان، گلستان، قم، نهاوند، میناب، اردبیل، بروجن، رشت، دامغان، فارسان، خواف، تنکابن، تفرش، رودبار، قزوین و اصفهان هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره هجدهم همایش دیالوگ در تئاتر با ۱۵ عنوان در آمفی تئاتر دانشگاه هنر، کارگاه تعلیم بازیگری توسط کلایو بارکر در دانشکده سینما تئاتر و نمایشگاه ۲۰ سال فعالیت‌های عکاسی فتانه دادخواه در سالن انتظار تالار وحدت برگزار شده است.

دومین بزرگداشت رسمی هنرمندان صاحب‌نام و پیشکسوت تئاتر ایران اینبار با همت انجمن ارامنه تهران همراه با سخنرانی زنده‌نام اکبر رادی و لاله تقیان برای زنده‌نام شاهین سرکیسیان از بنیانگذاران تئاتر حرفه‌ای در ایران در این دوره از جشنواره برگزار شد.

در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه و موسیقی به رقابت پرداختند.

هیات داوران هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر جایزه ویژه نمایش برگزیده خود را به شکل مسترک به دو نمایش شب‌های آوینیون به کارگردانی کورش نریمانی و وقتی ما برمی‌گردیم به کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی اهدا کرد.

در بخش نمایشنامه‌نویسی، حسین کیانی برای نمایشنامه پنهان‌خانه پنج در، کورش نریمانی برای نمایشنامه شب‌های آوینیون، امیررضا کوهستانی برای نمایشنامه قصه‌های درگوشی، محمد یعقوبی برای نمایشنامه پس تا فردا و گلبرگ ابوترابیان برای نمایشنامه واپسین سودا به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.

در بخش کارگردانی، ابراهیم پشت‌کوهی برای نمایش وقتی ما برمی‌گردیم...، کورش نریمانی برای نمایش شب‌های آوینیون، مهرداد رایانی‌مخصوص برای نمایش خشم و هیاهو و محمد یعقوبی برای نمایش پس تا فردا به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شدند.

سیامک صفری و داریوش موفق هر دو برای بازی در نمایش شب‌های آوینیون، کورش زارعی برای بازی در نمایش هذیان، علی معینی برای بازی در نمایش قصه‌های در گوشی و علی سلیمانی برای بازی در نمایش خشم و هیاهو به عنوان برگزیدگان بخش بازیگری مرد و پانته‌آ بهرام برای بازی در نمایش پس تا فردا، مهسا مهجور برای بازی در نمایش واپسین سودا، نگار عابدی برای بازی در نمایش لباسی برای میهمانی و شکوفه تیموری برای بازی در نمایش قصه‌های درگوشی به عنوان برگزیدگان بخش بازیگری زن جشنواره هجدهم تئاتر فجر انتخاب شدند.

نوزدهمین جشنواره تئاتر فجر؛ اختصاص بخشی ویژه انتفاضه و مقاومت ملت فلسطین

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دبیری مجید شریف‌خدایی از ۲ تا ۱۴ بهمن ۱۳۷۹ در تهران برگزار شد.

سالن اصلی، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، کوچک، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، پارک ۱۷ شهریور، پارک آزادی(میدان آزادی)، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک ساعی، پارک شهر، پارک لاله(آمفی‌تئاتر، بازار گل)، پارک ملت، پارک میرزای شیرازی، پارک هفت‌چنار(اعتماد)، دانشگاه امیرکبیر، کوی دانشگاه تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه شریف، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه هنر و میدان راه‌آهن در بخش خیابانی و محوطه تئاترشهر در بخش تعزیه میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بوده‌است.

در این دوره ۳۸ اثر در بخش داخلی، ۱۶ اثر در بخش دانشگاهی، ۱۴ اثر در بخش بین‌الملل (۲ اثر از آلمان، ۲ اثر از ایتالیا(یک اثر مشترک ایران و ایتالیا)، ۲ اثر از مصر، ۱ اثر از یونان، ۱ اثر از بلغارستان، ۱ اثر از چین، ۱ اثر از سوئیس، ۱ اثر از آرژانتین، ۱ اثر از سیرالسون، ۱ اثر از پرتغال و ۱اثر از اسلوانی)، ۱۰ اثر در بخش مرور، ۱۴ اثر در بخش دانشگاهی، ۴۸ اثر در بخش خیابانی، ۷ اثر در بخش تعزیه(زندگی حضرت علی(ع) به روایت تعزیه)، ۸ اثر در بخش دانشگاهی-جنبی، ۱ اثر در بخش دانشگاهی-ویژه، ۲۱ اثر در بخش خارج از مسابقه و ۳ اثر در بخش انتفاضه در جشنواره شرکت داشتند که بخش انتفاضه از نوآوری‌های این دوره از جشنواره بوده است.

۹۶ اثر از تهران، ۳ اثر از اردبیل، ۴ اثر از شیراز، ۳ اثر از اصفهان، ۲ اثر از همدان، ۳ اثر از قم، ۲ اثر از کردستان، ۲ اثر از اراک، ۲ اثر از یزد، ۲ اثر از گلستان، ۲ اثر از خوزستان، ۲ اثر از همدان، ۲ اثر از بوشهر، ۲ اثر از شهرکرد، ۲ اثر از میناب و از شهرهای فارس، مرکزی، بروجرد، هرمزگان، آذربایجان شرقی، گیلان، سبزوار، کرج، لاهیجان، قوچان، اردکان، زنجان، اهواز، تبریز، دامغان، فارسان، دماوند، زاهدان، مشهد، کردستان، قزوین و کرمانشاه هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

بزرگداشت چهار چهره نامدار تئاتر ایران برای نخستین بار

در دوره نوزدهم همایش تئاتر و اندیشه معاصر با ۱۲ عنوان در خانه هنرمندان ایران، میزگرد تئاتر و اندیشه معاصر با ۲ عنوان، کارگاه نایگل آزبرن، اسکای رینولدز، رکسانا پوپ، پیتر ویلک، پیپا مورفی، میریام نابررو کنراد در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه عکس کین رینولدز در سالن انتظار تالار وحدت و بزرگداشت سیمین دانشور، اکبر رادی، هوشنگ گلشیری و هوشنگ حسامی برگزار شده است.

در این دوره آثار در بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، طراحی لباس، طراحی چهره و صورتک، طراحی بروشور، موسیقی، نمایش‌های آئینی خیابانی و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداختند که داوری طراحی لباس و طراحی چهره و صورتک از نوآوری‌های این دوره بوده است.

هیات داوران نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، جوایز نفرات اول تا سوم بخش نمایشنامه‌نویسی خود را به ترتیب به علیرضا نادری برای نگارش نمایشنامه‌های سعادت لرزان مردمان تیره‌روز و این قصه را ایرانیان نبشتند، حسین کیانی برای نمایشنامه رژیسورها نمی‌میرند و نغمه ثمینی برای نمایشنامه افسون معبد سوخته اهدا کرد.

در حوزه کارگردانی، محمدمحسن علیخانی برای نمایش سعادت لرزان مردمان تیره‌روز (نفر اول)، حسین کیانی برای نمایش رژیسورها نمی‌میرند (نفر دوم) و  محمد یعقوبی برای نمایش یک دقیقه سکوت و کیومرث مرادی برای نمایش افسون معبد سوخته (نفر سوم به شکل مشترک) برگزیده و معرفی شدند.

امیر جعفری برای بازی در دو نمایش یک دقیقه سکوت و رژیسورها نمی‌میرند جایزه نفر اول، مهدی سلطانی برای بازی در نمایش رژیسورها نمی‌میرند و احمد مهرانفر برای بازی در نمایش سعادت لرزان مردمان تیره‌روز جایزه نفر دوم را به شکل مشترک و امیر حیدری برای بازی در نمایش لیلوا و کورش زارعی برای بازی در نمایش فیروزه که می‌خواند جایزه نفر سوم به شکل مشترک بخش بازیگری مرد نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را از آن خود کردند.

ستاره اسکندری برای بازی در نمایش سعادت لرزان مردمان تیره‌روز جایزه نفر اول، ریما رامین‌فر برای بازی در نمایش یک دقیقه سکوت و مهروش جعفرقلی‌زاده برای بازی در نمایش یک دقیقه سکوت جایزه نفر دوم به شکل مشترک، فروغ قجابگلی برای بازی در نمایش آخرین مروارید و رویا میرعلمی برای بازی در نمایش رژیسورها نمی‌میرند جایزه نفر سوم به شکل مشترک بخش بازیگری زن نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را از آن خود کردند.

بیستمین جشنواره تئاتر فجر؛ رکورداری حضور ۱۷۰ نمایش ملی و بین‌المللی

بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با دبیری مجید شریف‌خدایی از ۱ تا ۱۲ بهمن ۱۳۸۰ در تهران و به صورت بین‌المللی برگزار شد.

سالن اصلی، قشقایی، چهارسو و سایه مجموعه تئاترشهر، تماشاخانه سنگلج، تالار مولوی، کوچک، تالار وحدت و تالار هنر در بخش صحنه‌ای، پارک ۱۷ شهریور، پارک اوستا، پارک بهمن، پارک خواجو، پارک خیام، پارک دانشجو، پارک رازی، پارک راه‌آهن، پارک ساعی، پارک شهر، پارک قیطریه، پارک لاله(آمفی تئاتر و بازار گل)، پارک ملت، دانشگاه ایران، دانشگاه تهران، کوی دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی(دانشکده ادبیات، دانشکده اقتصاد و دانشکده روانشناسی) و شهرک شهید محلاتی در بخش خیابانی، حسینیه طرشت در بخش تعزیه‌های علوی و تئاترشهر در بخش آئینی موسیقیایی میزبان این دوره از جشنواره بودند. طراح پوستر این دوره از جشنواره حسین خسروجردی بود.

در این دوره ۳۵ اثر در بخش مسابقه، ۳۸ اثر در بخش دانشگاهی، ۱۱ اثر در بخش بین‌الملل (۲ اثر از روسیه، ۲ اثر از آلمان(یک اثر مشترک ایران و آلمان)، ۲ اثر از کانادا، ۱ اثر از مصر، ۱ اثر از سوریه، ۱ اثر از یونان، ۱ اثر از ایتالیا و ۱ اثر از افغانستان)، ۹ اثر در بخش مرور، ۴۲ اثر در بخش خیابانی، ۶ اثر در بخش تعزیه‌های علوی، ۵ اثر در بخش دانشگاهی بین‌الملل (ارمنستان، چین، جمهوری آذربایجان، کرواسی و عراق)، ۲ اثر در بخش دانشگاهی ویژه، ۲۱ اثر در بخش خارج از مسابقه و ۶ اثر در بخش آئینی موسیقیایی در جشنواره شرکت داشتند که بخش آئینی موسیقیایی از نواوری‌های این دوره از جشنواره بوده است.

۱۰۰ اثر از تهران، ۷ اثر از اراک، ۳ اثر از بوشهر، ۳ اثر از شیراز، ۲ اثر از اردبیل، ۲ اثر از کردستان، ۳ اثر از اصفهان، ۲ اثر از همدان، ۲ اثر از مشهد، ۲ اثر از تنکابن و از شهرهای سقز، کاشان، ملایر، شاهرود، آباده، رزن، کاشمر، گرگان، اندیمشک، سنندج، ملایر، گرمانشاه، لار، شاهین شهر، قم، یاسوج، یزد، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، قزوین، کرج، شهرکرد، اصفهان، اهواز، لاهیجان، گچساران، زاهدان، خواف، قوچان، پارس‌آباد مغان، فارسان، میناب، فردوس و گنبد هر کدام با یک اثر در جشنواره حضور داشتند.

در دوره بیستم بزرگداشت عباس جوانمرد، جمشید لایق، علی نصیریان، رضا کرم‌رضایی، سعید پورصمیمی، عنایت‌الله شهیدی، خسرو خورشیدی، فرهاد آئیش و محمد چرمشیر برگزار شد. در این دوره آثار در بخش‌های نمایش برگزیده، نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری مرد، بازیگری زن، طراحی صحنه، موسیقی، برگزیده تماشاگران و طرح و ایده(در بخش خیابانی) به رقابت پرداختند.

هیات داوران بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نمایش سبز، سهراب، سرخ به کارگردانی مجید واحدی‌زاده را حائز دریافت جایزه ویژه نمایش برگزیده جشنواره دانستند.

در بخش نمایشنامه‌نویسی جایزه نفرات اول تا سوم به ترتیب به محمدباقر بنائی‌مقدم برای نمایشنامه سبز، سهراب، سرخ؛ نادر برهانی‌مرند برای نمایشنامه پاییز و زهرا نجف‌پور برای نمایشنامه یک کاسه نذر اهدا شد. در این بخش از داریوش رعیت برای نگارش نمایشنامه حاشیه‌ای بر خسرو و شیرین تقدیر شد.

در حوزه کارگردانی، ندا هنگامی برای نمایش اژدهاک، مجید واحدی‌زاده برای نمایش سبز، سهراب، سرخ؛ نادر برهانی‌مرند برای نمایش پاییز جوایز اول تا سوم را از آن خود کردند. همچنین از امیر ناصری‌نیا برای کارگردانی نمایش دریایی از شراب تقدیر شد.

در بخش بازیگری مرد، جایزه نفر اول به داور فرمانی برای نمایش سبز، سهراب، سرخ؛ جایزه نفر دوم به امیر جعفری (برای سومین سال پیاپی) برای نمایش پاییز و جایزه نفر سوم به شکل مشترک به فرهاد اصلانی برای نمایش پچپچه‌های پشت خط نبرد و مجید امیری برای نمایش دار و گیر پهلوان اهدا شد. در این بخش از محمدرضا زندی برای بازی در نمایش فصل مادربزرگ تقدیر شد. در بخش بازیگری زن، جایزه نفر اول به سیما تیرانداز برای نمایش محاله فکر کنید اینجوری‌ام ممکنه بشه، جایزه نفر دوم به پانته‌آ بهرام برای نمایش‌ رازها و دروغ‌ها و جایزه نفر سوم به شراره منصورآبادی برای نمایش رقص روی لیوان‌ها اهدا شد و از مژده مشیری بازیگر نمایش تلفن مشترک تقدیر شد.

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و  خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و«بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه از ۱۱ تا ۲۱ بهمن ماه در تهران برگزار می‌شود.

برچسب‌ها حسین مسافر آستانه مهتاب نصیرپور علی نصیریان بهرام بیضایی اکبر رادی محمد چرمشیر تئاتر پانته‌آ بهرام محمدعلی کشاورز سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اداره کل هنرهای نمایشی پروندهٔ خبری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حسین مسافر آستانه مهتاب نصیرپور علی نصیریان حسین مسافر آستانه مهتاب نصیرپور علی نصیریان بهرام بیضایی اکبر رادی محمد چرمشیر تئاتر پانته آ بهرام محمدعلی کشاورز سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اداره کل هنرهای نمایشی اخبار کنکور اثر در بخش جشنواره جشنواره ها سعادت لرزان مردمان تیره روز دوره از جشنواره جشنواره شرکت داشتند بخش نمایشنامه نویسی برای نگارش نمایشنامه برای کارگردانی نمایش مجموعه فرهنگی آزادی نمایش یک دقیقه سکوت اثر در بخش دانشگاهی فرهنگسرای نیاوران اثر در بخش خیابانی تهران برگزار شد رقابت پرداختند جشنواره تئاتر فجر آن خود کردند نوزدهمین جشنواره اثر در بخش مسابقه بخش کارگردانی محمد یعقوبی بخش خیابانی نفرات اول تا سوم جایزه نفر سوم جوایز اول تا سوم تماشاخانه سنگلج بخش بازیگری مرد برای نمایشنامه فرهنگسرای بهمن برگزار شده نمایش در ایران اثر از ایتالیا عنوان نفرات نفرات برگزیده ۲ اثر از همدان دانشگاه تهران اول تا سوم بخش بخش بین الملل جایزه نفر اول جایزه نفر دوم بازیگری مرد کودک و نوجوان پانته آ بهرام ۳ اثر از مشهد بخش جنبی دوره جشنواره اثر از تهران عنوان نفر اثر از بوشهر تئاتر فجر اثر از آلمان بخش نمایش اثر از شیراز تالار محراب ۶ اثر در بخش ۷ اثر در بخش ۵ اثر در بخش چیستا یثربی ۲ اثر در بخش طرح و ایده کوی دانشگاه هیات داوران ۱ اثر در بخش انتخاب شدند تالار مولوی بخش بازی معرفی شدند جایزه نخست آمفی تئاتر ج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی چند کتاب از رهبر انقلاب اسلامی | نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

به گزارش همشهری آنلاین، این دوره از بزرگترین رویداد فرهنگی کشور به میزبانی مصلی امام خمینی (ره) از امروز ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه با شعار «بخوانیم و بسازیم» برپا شد. ثبت‌نام از ناشران متقاضی حضور در این دوره، از ۲۹ فروردین‌ماه آغاز شد و پنجم اردیبهشت‌ماه به پایان رسید.

شرح حدیث مکارم اخلاق

۳ کتاب تاریخ کلان انقلاب اسلامی

گفتاری در باب صبر

مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی

انسان ۲۵۰ ساله

طرح کلی اندیشه اسلامی

خون دلی که لعل شد

جدال ۲ اسلام

آزادی معنوی

کد خبر 850505 برچسب‌ها کتاب - نمایشگاه داخلی رهبر معظم انقلاب

دیگر خبرها

  • معرفی چند کتاب از رهبر انقلاب اسلامی | نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • چراغ های پانزدهمین جشنواره سراسری بچه های مسجد روشن شد
  • کوشک جلالی، کرمی، سعیدی و موسویان به تئاتر ایرانشهر می آیند
  • پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد افتتاح شد
  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • «آشیل» به جشنواره فیلم سیدنی دعوت شد
  • درخشش هنرجوی هنرستان هنر‌های زیبای پسرانه مشهد
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد