Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رمضانی مدیرکل فرهنگی هنری و امور اردویی و فضاهای پرورشی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ویژه برنامه‌های در نظر گرفته شده برای ایام دهه فجر اظهار کرد: با توجه به نقش آموزش و پرورش معلمان و دانش آموزان در کنار خانواده به عنوان وسیع‌ترین و پر مخاطب‌ترین دستگاه فرهنگی امسال به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب برنامه‌های متعددی برای دانش آموزان در نظر گرفته شده که شامل، سرود و نمایش دانش آموزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رمضانی ادامه داد: در اجرای طرح نمایش مخاطبان دانش آموزان تمام در مقاطع تحصیلی هستند و برای برنامه ریزی بهتر و تدوین روش‌های اجرایی این برنامه شورای سیاست گذاری هفته سرود و نمایش مدارس در سطح وزارت و آموزش و پرورش با حضور اعضایی همچون معاون پرورشی و فرهنگی، معاون آموزش متوسطه، معاون آموزش ابتدایی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و همچنین نمایندگانی از وزارت ارشاد حوزه هنری در بخش نمایش و موسیقی تشکیل شده است.

مدیر کل امور فرهنگی و هنری آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی ضمن خدمت سرود برای مربیان پرورشی و دبیران هنر در نظر گرفته شده است، گفت: برنامه ریزی برای اجرای نمایش و سرود‌های برتر در سالن‌های نمایش کانون‌های فرهنگی تربیتی و مدارس متناسب با اقتضای سنی دانش آموزان در نظر گرفته شده است.

بایدها و نبایدها اجرای سرود و نمایش دانش آموزی

وی با تاکید بر این که رعایت شئونات اسلامی در انتخاب متن اجرای موسیقی و پرهیز از حرکات موزون در اجرای برنامه‌ها ضرورت دارد،  اظهار کرد: تهیه متن مناسب با اهداف دانش آموزی توسط مربیان پرورشی و معلمان مورد توجه قرار می‌گیرد و این برنامه‌های فرهنگی در نظر گرفته شده نتن‌ها در ایام دهه فجر بلکه در طول سال تحصیلی هم تداوم خواهد داشت و از پیشکسوتان و هنرمندان برای همراهی با این برنامه کمک گرفته می‌شود.

مدیر کل امور فرهنگی و هنری آموزش و پرورش درباره تمرین سرود و نمایش در مدارس گفت: سرود‌های انتخابی باید برای دانش آموزان نشاط آفرین باشند و ساعات اولیه صبح برای تمرین سرود مناسب نیست همچنین زمان اجرا و تمرین نباید بیش از ۱ ساعت باشد چرا که احتمال آسیب رسیدن به صدای دانش آموزان وجود دارد.

وی ادامه داد: در تمرین نمایش هم توصیه می‌شود دانش آموزان در روند آماده سازی نمایش‌ها، اصول و مبانی صحیح تمرینات بدن و بیان را با راهنمایی مربیان خود دنبال کنند.

اعلام روزشمار هفته سرود و نمایش مدارس

رمضانی تصریح کرد: اعتبارات مورد نیاز برای اجرای برنامه‌ها از محل اعتبارات متمرکز سهم معاونت پرورشی تخصیص پیدا می‌کند، اما بهده‌مندی از کمک‌های حمایتی والدین و مربیان مدرسه هم بلامانع است.

مدیر کل امور فرهنگی و هنری آموزش و پرورش به روز شمار هفته سرود و نمایش مدارس هم اشاره کرد و گفت: شنبه ۱۳ بهمن ماه با عنوان سرود و نمایش؛ سرگرمی سالم، تمرین زندگی یکشنبه ۱۴ بهمن سرود و نمایش؛ هویت اسلامی ایرانی و بومی محلی، دوشنبه ۱۵ بهمن سرود و نمایش؛ امید و نشاط در مدرسه، سه شنبه ۱۶ بهمن سرود و نمایش؛ مهارت‌های زندگی مشارکت‌های جمعی و گروهی و چهارشنبه ۱۷ بهمن سرود و نمایش؛ رویکرد نو و خلاقانه به آموزش مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۱۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اهمیت دوره کودکی و نوجوانی در رشد افراد از یک سو و افزایش میزان رفتار‌های پرخطر در طی بلوغ از سوی دیگر، لزوم مراقبت از دانش آموزان را در کانون توجه قرار داده است. طراحی راهبرد‌ها و برنامه‌های مؤثر می‌تواند منجر به پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی و رشد مثبت دانش آموزان شود. در این راستا یکی از راهکار‌های موجود جهت رسیدن به رویکردی جامع در راستای مراقبت از دانش آموزان، رجوع به تجارب جهانی در این حوزه است.

 دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی: مرور تجارب جهانی با تأکید بر رویکردها، راهبرد‌ها و برنامه‌های پیشگیری و کنترل» بیان می‌کند که برای مطالعه آسیب‌های اجتماعی و مداخله به‌منظور پیشگیری از آنها باید به مدرسه توجه ویژه‌ای داشت، چراکه در جهان امروز انسان‌ها بخش زیادی از زندگی‌شان را به‌عنوان دانش‌آموز جهت کسب دانش و مهارت‌های مختلف در آن سپری می‌کنند. دانش‌آموزان همچنین به‌دلیل تجربه تغییر و تحولات رشدی و اجتماعی نظیر بلوغ و ورود از محیط خانه به اجتماع و مدرسه بیشتر تحت‌تأثیر آسیب‌های اجتماعی هستند. 

* آسیب‌های اجتماعی نوظهور

این گزارش مطرح می‌کند که همچنین دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان شده‌ است. شواهد پژوهش‌های این حوزه نشان‌می‌دهد میزان «رفتار‌های پرخطر» و «آسیب‌های اجتماعی» در میان دانش‌آموزان رو به افزایش بوده است. اگر علل و عوامل این رفتار‌ها به‌خوبی شناخته نشود و برنامه‌های مبتنی‌بر شواهد برای مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان در دستور کار قرار نگیرد، نه‌تن‌ها دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های متعدد قرار می‌گیرند، بلکه کارکرد مدارس مختل و دانش‌آموزان در معرض آسیب قرار می‌گیرند و انواع هزینه‌ها به جامعه تحمیل می‌شود. 

* مدارس بستر برنامه‌های پیشگیری از آسیب

در این گزارش آمده است که مدارس به‌عنوان بستر برنامه‌های پیشگیری از این آسیب‌ها شناخته‌شده‌اند؛ چراکه آنان به جمعیتی گسترده از دانش‌آموزان، والدین و کارکنان مدرسه دسترسی دارند. همچنین مدارس کارآمدترین و نظام‌مندترین ابزار‌های موجود برای ارتقای سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی کودکان را در اختیار دارند. این گزارش به‌عنوان بخشی از سلسله گزارش‌های «آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان»، به بررسی علل این آسیب‌ها و راهبرد‌ها و برنامه‌ها برای پیشگیری، کنترل و کاهش آنها با مرور تجارب جهانی پرداخته شده‌است. 

* عوامل خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کند

این گزارش توضیح می‌دهد که بررسی‌های انجام شده در این گزارش نشان‌می‌دهد با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های جامعه‌پذیری، عوامل خطر متعددی آنها را تهدید می‌کند. شناخت عوامل خطر به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده؛ بدین معنی که در هر مرحله از رشد کودکان چه عواملی آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد به تشخیص مسئله یعنی علل و سازوکار‌های آسیب‌پذیری اجتماعی دانش‌آموزان و طراحی راهبرد‌های مؤثر کمک می‌کند. دو رویکرد برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی عبارتند از رویکرد سلامت عمومی و رویکرد رشد‌مدار. بر‌مبنای این رویکرد‌ها به‌ویژه رویکرد رشد‌مدار، راهبرد‌هایی نظیر ساختاری، فرایندی، تحصیلی، مراقبتی، محیطی و... و برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی این دوره و کنترل آنها ارائه شده‌است. 

در این گزارش مطرح می‌شود که مرور این راهبرد‌ها و برنامه‌ها نشان‌می‌دهد که آنها دارای چند ویژگی مهم به این شرح هستند که به‌لحاظ رشد درجه‌بندی شده هستند، یعنی با توجه به دوره رشد کودکان و نوجوانان راهبرد‌ها و برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده‌اند همچنین لایه‌بندی شده هستند و با توجه به میزان خطرپذیری دانش‌آموزان مداخلات متفاوت و متناسبی به آنها ارائه می‌شود؛ در همین زمینه باید گفت آنها توجه ویژه‌ای به دانش‌آموزان در معرض خطر دارند، از سنین پایین و قبل از تولد شروع می‌شوند، به دوره‌های گذار و تغییرات زندگی نظیر ورود از محیط خانه به اجتماع یا مدرسه توجه دارند، عناصر مختلفی نظیر والدین، کارکنان مدرسه و دانش‌آموزان را مشارکت می‌دهند، تنها معطوف به دانش‌آموزان نیستند، بلکه به ارتقای کیفیت نهاد‌های جامعه‌پذیری آنها همچون خانواده و مدرسه نیز می‌پردازند، مبتنی‌بر شواهدند و ارزیابی‌های مختلفی از نتایج آنها صورت گرفته است، با توجه به ویژگی‌های مدارس منعطف هستند و به‌لحاظ هزینه و فایده مقرون‌به‌صرفه هستند، یعنی سرمایه‌گذاری به‌منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این سال‌ها نه‌تن‌ها هزینه نیست، بلکه در بلندمدت منافع متعددی را به‌همراه دارد و منجر به توسعه انسانی می‌شود. 

* برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا

این گزارش ادامه می‌دهد که برنامه‌های مراقبت از دانش‌آموزان در دنیا ابعاد گسترده‌ای از قبیل ویژگی‌ها و اجزای نهاد مدرسه و خانواده را در برمی‌گیرند و این برنامه‌ها پیوستگی مناسبی را برای مراقبت از دانش‌آموزان در برابر اشکال مختلف آسیب‌های اجتماعی دارند. همچنین با توجه به دسترسی آسان به فضای مجازی در طی سال‌های اخیر برای دانش‌آموزان و تشدید و رؤیت‌پذیر شدن آسیب‌های اجتماعی نوظهور در میان آنان به نظر می‌رسد انجام مطالعه‌ای در راستای تبیین ابعاد این حوزه نیز ضروری است که این موضوع در گزارش بعدی در دستور کار است. 

این گزارش در ادامه مطرح می‌کند که با توجه به مراحل رشد کودکان و نوجوانان در نهاد‌های مختلف جامعه‌پذیری و با توجه به میزان خطرپذیری آنها راهبرد‌های مختلفی نظیر ساختاری، فرایندی، شناختی، حمایتی، مراقبتی و... و به همین ترتیب برنامه‌های مختلفی به‌منظور پیشگیری از رفتار‌های پرخطر و آسیب‌های اجتماعی در میان آنان پیش‌بینی شده‌است. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که نظام سیاستگذاری کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی لازم است به این موارد توجه کند که با توجه به دوره رشد دانش‌آموزان راهبرد‌ها و برنامه‌های متناسب با نیاز‌های آنها را ارائه کنند و لازم است برنامه‌ها و مداخلات لایه‌بندی شوند و براساس درجه خطرپذیری دانش‌آموزان میزان مختلفی از مداخلات را پیشنهاد کنند. همچنین به نهاد‌های جامعه‌پذیری دانش‌آموزان (خانواده، مدرسه، محله و همسالان) و کیفیت آنها نظیر ویژگی‌های ساختاری و رویه‌ای آنها نیز توجه داشته‌باشند. بر این اساس، این آموزه‌ها می‌تواند در امر سیاستگذاری در عرصه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی به‌ویژه در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (۱۳۹۹) و آیین‌نامه اجرای ماده (۶) آن و همچنین سند ائتلاف ملی مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان (۱۳۹۴) مورد توجه و بهره‌برداری قرار گیرد. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‍ اجرای برنامه کشوری وارنیش فلورایدتراپی در شهرستان بوکان
  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است